Принципи HACCP, відповідно до вимог, українського законодавства повинні бути впроваджені в усіх підприємствах надають нижчеперелічених послуги:
| Категория | Подкатегория | Пример секторов |
| A | Сільськогосподарське виробництво – тваринництво | Тварини, риба, виробництво яєць, виробництво молока, бджільництво, рибальство, полювання, звіроловство |
| B | Сільськогосподарське виробництво – землеробство | Фрукти, овочі, зерно, спеції, продукти садівництва |
| C | Переробка – швидкопсувні продукти тваринництва, в тому числі будь-яка діяльність після сільськогосподарського виробництва, наприклад забій худоби | М’ясо, птиця, яйця, молочна і рибна продукція |
| Переробка – швидкопсувні рослинні продукти | Свіжі фрукти і свіжовичавлені соки, консервовані фрукти, свіжі овочі, консервовані овочі | |
| Переробка – продукти з тривалим терміном зберігання при кімнатній температурі | Консервовані продукти, печиво, сухі сніданки, рослинне масло, питна вода, напої, макарони, борошно, цукор, сіль | |
| D | Виробництво кормів | Корми для тварин, корми для риб |
| E | Громадське харчування | Готелі, ресторани |
| F | Торгівля харчовими продуктами | Роздрібні магазини, ларьки, оптові бази |
| H | Послуги | Водопостачання, чистка, каналізація, утилізація відходів, розробка продукції, процесів і обладнання, ветеринарні служби |
| G | Транспортування і зберігання | Транспортування і зберігання |
| J | виробництво обладнання | Технологічне обладнання, торгові автомати |
| K | Виробництво (біо) хімічних речовин | Добавки, вітаміни, пестициди, ліки, добрива, миючі засоби, біокультури |
| I | Виробництво пакувальних матеріалів | Пакувальні матеріали |
Принципи HACCP
Аналіз ризиків і критичних контрольних точок (ККТ).
Встановлення критичних меж для ККТ.
Процедури контролю ККТ.
Корегуюча дія.
Проведення внутрішнього аудиту
Як мені впровадити HACCP на підприємстві?
Ви можете замовити розробку HACCP у наших фахівців з індивідуальним підхід до вашого підприємства і вашої специфіці робіт.
