СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕКОЮ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЄЮ

ДСТУ ISO 22000: 2007 / ISO 22000: 2018

ДСТУ ISO 22000: 2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якіх ОРГАНІЗАЦІЙ харчових ланцюга (ІSО 22000: 2005, IDТ);

ISO 22000: 2018 Food safety management systems – Requirements for any organization in the food chain.

Система управління безпекою харчової продукцією, яка повинна бути впроваджена в усіх організаціях харчового ланцюга, а саме:

Категорія Підкатегорія Приклад секторів
A Сільськогосподарське виробництво – тваринництво Тварини, риба, виробництво яєць, виробництво молока, бджільництво, рибальство, полювання, звіроловство
B Сільськогосподарське виробництво – землеробство Фрукти, овочі, зерно, спеції, продукти садівництва
C Переробка – швидкопсувні продукти тваринництва, в тому числі будь-яка діяльність після сільськогосподарського виробництва, наприклад забій худоби М’ясо, птиця, яйця, молочна і рибна продукція
Переробка – швидкопсувні рослинні продукти Свіжі фрукти і свіжовичавлені соки, консервовані фрукти, свіжі овочі, консервовані овочі
Переробка – продукти з тривалим терміном зберігання при кімнатній температурі Консервовані продукти, печиво, сухі сніданки, рослинне масло, питна вода, напої, макарони, борошно, цукор, сіль
D Виробництво кормів Корми для тварин, корми для риб
E Громадське харчування Готелі, ресторани
F Торгівля харчовими продуктами Роздрібні магазини, ларьки, оптові бази
H Послуги Водопостачання, чистка, каналізація, утилізація відходів, розробка продукції, процесів і обладнання, ветеринарні служби
G Транспортування і зберігання Транспортування і зберігання
J виробництво обладнання Технологічне обладнання, торгові автомати
K Виробництво (біо) хімічних речовин Добавки, вітаміни, пестициди, ліки, добрива, миючі засоби, біокультури
I Виробництво пакувальних матеріалів Пакувальні матеріали

Стандарти серії ISO 22000 точно визначають, що повинно бути в Систему управління безпекою харчової продукцією (СУБХП). Це необхідно для забезпечення безпеки продуктів харчування протягом всього ланцюга поставок харчових продуктів, до їх вживання.

Навіщо мені потрібен ISO 22000?

Кожен день у всьому світі продукти харчування виробляються, транспортуються, продаються і споживаються. Це означає, що завжди є ризик безпеки харчової продукції. Стандарти ISO 22000 спрямовані на зниження ризику хімічного, біологічного та фізичного забруднення і, отже, ризику захворювань на протязі всього процесу ланцюжка поставок харчових продуктів.

ISO 22000 надає підприємствам комплексну основу для Системи управління безпекою харчової продукції.

Як працює ISO 22000?

ISO 22000 охоплює ланцюг створення харчового продукту – від ферми до тарілки і описує відповідні процедури, необхідні для відповідності різним стандартам безпеки харчових продуктів.

Принципи HACCP

Аналіз ризиків і критичних контрольних точок (ККТ).

Встановлення критичних меж для ККТ.

Процедури контролю ККТ.

Корегуюча дія.

Проведення внутрішнього аудиту

Як мені отримати ISO 22000?

Ви можете замовити розробку СУБХП у наших фахівців з індивідуальним підхід до вашого підприємства і вашої специфіці робіт.

Comments are closed.